Mitt i allt det gröna

Mitt i allt det gröna

Julis enorma grönhet (åtminstone i min trädgård) får välkomna avbrott av några älsklingar som ändå har fått komma till, trots att de blommar i juli.

Söta rosenmalvan. Blommar tyvärr fort över.
1307-malva-1
Den står fint ihop med en ljusrosa riddarsporre med okänt namn.
1307-rosa-riddarsporre-2
1307-rosa-riddarsporre-1
Den klarblå riddarsporren heter i alla fall PG Black Knight. Älskar den intensiva blå färgen! Och kolla håriga damen i mitten!
1307-blå-riddarsporre-2
1307-blå-riddarsporre-1
Sommarphlox är jag egentligen inte särskilt förtjust i. Tycker de är lite skrikiga i sina färger. Dessa följde ändå med mig hem en gång – de kostade ju bara fem kronor styck… Men knopparna är fina.
1307-phlox-1
1307-phlox-2
Desto mer diskret dyker denna färgklick upp mitt bland tuvrörets intensivt växande strån. Klematisen Warszawska Nike.
1307-tuvror-1
1307-warzawska-nike-1
Och så rosen Flammentanz. Återigen, lite för röd i min smak, vet inte hur jag tänkte där. Svår att göra rättvisa i bild också. Kanske skulle varit finare om den hade blommat kaskadvis som i beskrivningen?
1307-ros-1
Linda Marend

About Linda Marend

Jag är en glad trädgårdsamatör som är inne på min fjärde trädgård där jag renodlat idén med att kunna skapa många olika rum på en liten yta.
This entry was posted in Trädgårdsbloggen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>