LILLA ENTRÉN

lilla-entren-1-webNär trädgården till slut inhängnats av plank och annan avskärmning upptäckte jag att det behövdes en direkt ingång från trädgårdssidan. Jag sågade helt sonika av en del av planket och gjorde en grind.

Här hade jag också tänkt mig ett litet trädgårdsförråd eller ett skärmtak åtminstone. Förberedelserna är gjorda men projektet är inte genomfört. Tills vidare får redskapen hänga på väggen och jag upptäckte att platsen också var utmärkt för solstolar, Full sol på eftermiddagen.

Vid lilla entrén står två jättelika gamla thujor. Jag pendlar mellan att vilja ta ner dem eller behålla dem för lite stuktur. Hittills har det resulterat i att jag stammat upp den ena för att anlägga en rhododendronkulle. Sen får vi se.

Vårens stora glädjeämne är det japanska körsbärsträdet och rosenmandeln. På hösten blommar ett stort bestånd av gamla höstanemoner. Dessa står fint mot den rosa hortensian och kärleksörten.

Se ritning över trädgården här.

Bilderna på hemsidan är tagna av mig, men njut gärna av fotografen Doris Belings fina bilder av min trädgård också. Doris och jag har tillsammans gjort boken “Tolv rum och kök” som kommer ut våren 2014. Doris lilla entrén.

Redskapen lätt tillgängliga och en plats för soldyrkan.
lilla-entren-2-web
Vägen till lilla entrén från övriga trädgården leder via pioner och bergenia.
lilla-entren-4-web
Flera månaders fägring med rosa höstanemoner och hortensia.
lilla-entren-3-web

 

Comments are closed.