KÖKET

1 koket maladDe tolv rummen behövde förstås ett kök. Mat och matlagning är centralt och viktigt för mig. Om somrarna grillar jag gärna, i alla fall nu när jag skaffat en gasolgrill. Jag har aldrig riktigt blivit kamrat med kolgrillarna. Gasolgrillen är klar precis när man behöver den och värmen kan regleras så att inget blir bränt. Och peronligen tycker jag det blir röksmak ändå, det osar, ryker och brinner i det som droppar ner på brännarna.

Köket har också ett skafferi. Här odlar jag i liten skala grönsaker till husbehov. Dels har jag byggt en upphöjd odlingsbädd av lecablock. Här finns tillräckligt djup för till exempel potatis. Mot planket odlar jag sedan sockerärter. I stora kärl har jag provat spenat, mangold och pak choi, med varierande resultat. Sedan får ett par tomatplantor alltid plats.

Se ritning över hela trädgården här.

Bilderna på hemsidan är tagna av mig, men njut gärna av fotografen Doris Belings fina bilder av min trädgård också. Doris och jag har tillsammans gjort boken “Tolv rum och kök” som kommer ut våren 2014. Doris köket.

Förra årets tomatplantor frodades.
koket-1-web
Och här kom tomaterna.
tomat-1-web
Och den ena av årets två squashfrukter…
squash-1-web

Comments are closed.