LOUNGEN

loungen-1-webPå husets baksida har jag ett ganska stort trädäck. Från början var det ingärdat av ett staket som stängde av trädgården från huset. Staketet sågade jag ner och skapade därigen kontakt mellan ute och inne.

Väderstrecket är nordost, så det är väl inte den mest optimala om man vill ha sol annat än till frukost. Ytan kändes kal och utsatt.

Lösningen blev ett tält, 3×3 meter, med sidotyg som kan dras för efter olika behov. Nu blev det ombonat och trevligt! Tältet har jag inrett med loungiga soffor, kuddar, matta och en massa ljuslyktor som hänger ner från taket. Jag ville skapa en lite orientalisk stämning och kompletterade med små bord med mosaikyta som glimmar i stearinljusen om kvällen.

Tältet fick ett fint komplement när jag fyllde 50 och fick en fin utespis i rostig plåt i present. Det blir visserligen inte någon stor värme från den, värmen blåser bort direkt, men mysfaktorn är hög.

Se ritning över trädgården här.

Bilderna på hemsidan är tagna av mig, men njut gärna av fotografen Doris Belings fina bilder av min trädgård också. Doris och jag har tillsammans gjort boken “Tolv rum och kök” som kommer ut våren 2014. Doris loungen.

Comments are closed.