En dag av vatten

En dag av vatten

Bara för några dagar sedan kunde jag dra upp maskrosorna med hela roten. Sen blev det helt plötsligt väldigt torrt. Det pockade verkligen på att få igång bevattningssystemet.

Jag har lagt ut ett nät av droppslang i olika sektioner. Droppslangen är verkligen suverän – rekommenderas! Vattnet hamnar i lagom takt direkt på jorden och inga blommor riskerar att tyngas ner och brista av vatten från ovan. Unnar man sig sedan en timer så kan man koppla av. Slangarna låter jag ligga kvar sedan en vinter då det bara blev så. Tidigare hade jag samlat in systemet och märkt upp varje slang, ett system som blev lika obegripligt i april som det hade varit entydigt och strukturerat i oktober. Jag plockar bara in kopplingarna, och det är nog så intrikat att pussla ihop när det blir dags.

Sålunda är dagens tema vatten. Inte bara bevattning utan också vattenspeglar på olika ställen. Jag tycker det ger både en ytterligare dimension och så lockar det fåglar. Ett år också en liten groda som bodde i dammen. Därefter blev mina trädgårdstomtar grodor.

Bevattningen är igång, dammen rensad och fylld, fågelbaden påfyllda, sprutande grodan installerad och dessutom regnar det. En dag av vatten.

Denna fina groda är ihandlad på Zetas, mina omtänksamma vänner försåg mig med köpförmåga till 50-årsdagen. Porlandet utgör en så härligt lugnande bakgrund till vistelsen ute och hörs till och med in genom det öppna sovrumsförnstret på natten.
1305-grodan-2
Vitlöksblasten blir vattnad. Gott att klippa ner i sallader. Smakar väldigt mycket!
1305-vitlok-vatten
Tänk att näckrosen överlever varje bottenfrusen vinter! Trots dammens ringa dimension brukar den ge en eller två vita fina blommor.
1305-nackros
Även denna dammväxt har överlevt i sin lerfyllda kruka på botten.
1305-dammen-1
Fågelbaden besöks just nu av ett blåmespar som inte ville vara med på bild.
1305-fagelbad-1
Regnet lägger sig så vackert i daggkåpans blad, som verkligen gör skäl för namnet.
1305-daggkapa-1
Linda Marend

About Linda Marend

Jag är en glad trädgårdsamatör som är inne på min fjärde trädgård där jag renodlat idén med att kunna skapa många olika rum på en liten yta.
This entry was posted in Trädgårdsbloggen and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>