ÖRTAGÅRDEN

oregano-1-webAtt kunna kliva ut genom dörren och ta några kliv bort till örtagården en tidig morgon och plocka några ruccolablad till frukostmackan. Blad som smakar starkt av lök och kål och som är miltals ifrån stormarknadens ruccolapåsar.

Att med några snabba klipp från olika örter, som finhackas i köket, få till en alldeles unik sås till det grillade.

Att bara gnida några blad mellan fingrarna när man passerar och känna dofterna stiga.

Ja, det är helt oumbärligt, om man har möjlighet att bo med en plätt utanför sitt boende. Jag tror jag skulle försöka skapa en örtagård, hur liten den än månde vara, varhelst jag skulle bo. På marken, med en balkong, utan balkong. Färska örter i maten – det gör skillnad!

Se ritning över trädgården här.

Bilderna på hemsidan är tagna av mig, men njut gärna av fotografen Doris Belings fina bilder av min trädgård också. Doris och jag har tillsammans gjort boken “Tolv rum och kök” som kommer ut våren 2014. Doris örtagården.

Högsommar i örtagården.
ortagarden-2-web
Timjan i full blom.
ortagarden-3-web
Så här prydligt och glest såg det ut första säsongen.
ortagarden-1-web

Comments are closed.